Nabídka online kurzů Univerzity Palackého v Olomouci

Vážené kolegyně, vážení kolegové,
upozorňujeme na možnost účastnit se v online formě zajímavých kurzů naší partnerské Univerzity Palackého v Olomouci.
Jedná se o následující kurzy:
Olga Čadajeva, Ph.D.
„Analýza poetického textu“
středa 11:30-13:00
Meeting ID: 940 3871 9071
Anotace: Cílem kurzu je seznámit studenty se základními principy a metodami strukturní analýzy poetického textu, ozřejmit tři přístupy k analýze, jmenovitě z hlediska vztahu textu k určité kulturní a historické realitě, vztahu textu k jiným textům a z hlediska vnitřní organizace uměleckého textu. Kurz si klade za cíl naučit studenty analyzovat libovolný poetický text v ruském jazyce, rozšířit přehled o vývoji ruské poezie, obohatit slovní zásobu frekventantů.
Semináře jsou vedeny v ruském jazyce.
Mgr. René Andrejs
„Kultura ruské meziválečné emigrace“
středa 15:00–16:30
Join Zoom Meeting
Meeting ID: 965 1134 2825
Anotace: Seminář se věnuje fenoménu ruské meziválečné emigrace, její historii, kultuře a literatuře. Reflektována bude především rozmanitost oborů a oblastí, ve kterých působila ruská emigrace napříč všemi důležitými emigrantskými centry v Evropě. Podstatná část kurzu se věnuje ruské emigraci v Československu, a to především méně známým aktérům společenského a kulturního života. Součástí kurzu bude také praktická badatelská práce, díky níž si studenti osvojí základní postupy při studiu archiválií.
Seminář je vyučován rusky a česky.
Mgr. Patrik Varga, Ph.D.
„Ruská literatura přelomu 19. a 20. století“
pondělí 16.45-18.15
Seminář nabízí prostřednictvím interpretace reprezentativních textů ruského stříbrného věku a jejich kulturně-historické kontextualizace vhled do literárního života Ruska přelomu 19. a 20. století.
Úvod > Aktuality > Nabídka online kurzů Univerzity Palackého v Olomouci